Spørsmål og svar, Julia-modell

Nå har jeg svart på spørsmålene deres om å bli Julia-modell! Noen av spørsmålene var nesten helt like, så de har jeg slått sammen.Er det bare i Oslo? Kommer dere for eksempel til Trondheim om noen derfra vil være det, eller er det bare i Oslo?

Julia-bladet holder til i Oslo, og både fotografen og stylisten vi bruker holder til her, derfor foregår det bare i Oslo. Det betyr ikke at modellene vi bruker må komme fra Oslo, men vi har ikke mulighet til å betale reise/opphold for de som skal stå foran kamera. Når du søker må du derfor ha avklart med foreldrene dine at du har tid/mulighet/penger til å reise til Oslo. Vi har hatt modeller fra mange steder i landet, så det er absolutt mulig å søke selv om du bor langt unna! Men da må du altså vite at du får lov til å reise - for eksempel sammen med mammaen din, eller om du har noen slektninger du kan bo hos.Må du være over en spesiell høyde for å kunne bli Julia - modell?

Nei, det må du ikke :)


Hvor mange år må man bli hvis man skal være Julia-modell?

Vi har ingen aldersgrenser - men søker etter jenter i Julia-alder. (Så hvis du er 20 år, er du for gammel! ;))Hva ser dere etter i jentene som søker om å bli det?

Det er veldig vanskelig å svare på, for det er ikke noe fasitsvar. Vi pleier å si at vi ser etter jenter som har «X-faktor». Det betyr at vi er opptatte av å vise mange forskjellige jenter ? for alle leserne våre er jo forskjellige! Det er viktig for oss å ha modeller som er komfortable foran kamera, som smiler og ler, som har "det lille ekstra" og ser sunne og friske ut. Noen ganger ser vi etter noe spesielt hvis vi planlegger en moteserie med et spesielt tema - det kan for eksempel være en brunette til en sak med knallfargede klær, eller en blondine til pastellfarger. Eller ei som kan stå på snowboard hvis vi skal lage en serie med vintermote.Får man klærne man bruker?

Nei, det gjør man ikke. De har stylisten vår bare lånt fra PR-byråer og butikker, og de må leveres tilbake etter shooten.


Hvor lenge er man der når man skal bli tatt bilde av modell?

Det varierer litt, men man må sette av hele dagen. Det tar gjerne 5-6 timer.

Hvor ofte trenger dere modeller til Julia?
Vi har moteserier i ca hvert tredje nummer.

Koster det noe?
Nei :) Det eneste man må betale selv, er eventuell reise til Oslo og opphold. Man får mat og drikke.


 

Om man ikke blir valgt som modell, kan man fortsette å sende inn? Liksom sånn at man ikke gir opp?
Vi tar vare på alle søknadene vi får i et arkiv - slik at vi kan gå gjennom alle sammen når vi skal velge ut modell til neste serie. Kanskje passer man ikke til én serie, men neste. Så selv om man sendte inn for et år siden, kan man fremdeles bli plukket ut! Det er selvfølgelig lov å sende inn flere ganger, men ikke nødvendig.

Kan to jenter være modell sammen?
Det har skjedd at vi har brukt to modeller sammen, men det er veldig sjelden. Man har større sjanse for å bli plukket ut om man søker alene, men det er selvfølgelig lov å søke sammen hvis man absolutt vil :)

Jeg og bestevennen min sendte inn søknad vinteren 2011, men har ikke fått svar. Burde vi sende inn en ny da?
Vi har dessverre ikke mulighet til å svare på alle søknadene vi får inn, siden det kommer veldig mange! Derfor blir man bare kontaktet dersom det er aktuelt å bli modell. Det er selvfølgelig lov å sende en ny søknad, men ikke nødvendig - for vi tar som sagt vare på alle søknadene vi får :)Bruker dere også bilder av modeller fra for eksempel den svenske Julia?
Nei, ikke i moteseriene :)

Hva er trikset for å bli Julia-modell?
Det er ikke noe hemmelig triks :) I denne saken på Julia.no kan du lese mer om hva du må ha med i søknaden din for å bli med i vurderingen.Har det noe som helst å si at man ikke har ?modellkropp?? Må man være normal tynn? Bruker dere bare modeller som er veldig tynne?
Dette er det veldig mange som spør om. Svaret er NEI - vi har ingen mål som krav for å bli Julia-modell. Vi har brukt modeller i mange forskjellige størrelser, og at man ikke er "modelltynn" har ingenting å si. Vi vil jo ha normale, fine, sunne jenter som de som leser kan kjenne seg igjen i! Vi er opptatte av å vise frem klær som skal være tilgjengelige for alle, og da vil vi ha vanlige jenter med helt vanlige kropper :) Så NEI NEI NEI, man må absolutt ikke være kjempetynn for å søke, på samme måte som man ikke må oppfylle noen andre mål/krav om utseende. Smil og vær deg selv foran kamera når du søker - det er det viktigste!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Om det fremdeles skulle være flere spørsmål, kan dere sjekke ut denne saken, eller sende meg en mail :)

Håper dessuten at flere fikk lyst til å søke!

:) Kirsti

7 kommentarer

Julie Almestad Sævik

31.08.2012 kl.14:35

nice :-)

Maja

31.08.2012 kl.15:01

bra svart :)
Har er spørsmål ang vinnerne fra konkurransene deres. Når kommer pakken til meg? :)

Jenteredaksjonen

31.08.2012 kl.19:41

Idabiieber: Pakkene ble sendt ut fra kontoret vårt idag, så du har den nok om noen dager :)

Maria R

02.09.2012 kl.16:26

Hei! jeg lurer på om man får betalt for å være modell der er det riktig?

Kirsti

03.09.2012 kl.11:00

Maria R: Nei, man får ikke betalt for å være Julia-modell. Men man får mat og drikke, pluss en stor goodiebag :)

Katja

29.09.2012 kl.12:47

Hei, jeg er 14, 15 i desember.... er jeg for gammel til å søke?

Skriv en ny kommentar

Jenteredaksjonen

29, Oslo

Bli med bak kulissene til Norges største jenteblad; Julia! Her kan du følge jentene i redaksjonen fra dag til dag, og få et lite innblikk i hvem vi er og hva vi driver med. Sjekk også ut www.julia.no! Vil du kontakte oss, kan du sende en mail til julia@egmont.no (bladet) eller til juliaweb@egmont.no (nettsiden).

Kategorier

Arkiv

hits